LYRA MAXprzystosowana jest do polskich warunków pracy oraz rodzajów ciast najczęściej spotykanych w polskich piekarniach. Znakomicie nadaje się do długotrwałej produkcji w małych i średnich zakładach rzemieślniczych.
Posiada bezstresowy system dzielenia ciasta tzw „gwiazda”, ciasto jest delikatnie obrabiane, a następnie wkładane do przydzielonych komór, w których precyzyjna regulacja zapewnia otrzymanie wymaganej wagi. LYRA MAX przystosowana jest do dzielenia i zaokrąglania w zakresie gramatury około 30 g do 200 g ciasta. Zasada zaokrąglania jest taka, jak w tradycyjnych dzielarko-zaokrąglarkach. Dzięki temu znakomicie radzi sobie również z „luźnym” ciastem o dużej zawartości wody.
Maksymalna wydajność maszyny to 3500 szt./h.
Może być początkiem wielu funkcjonalnych rozwiązań do automatyzowania produkcji, np dla MINI LINE (zobacz na stronie Mini Line)
Chcesz dowiedzieć się wiecej, zadzwoń: 508 195 853 lub napisz: biuro@bakeres.pl