Aktualności

Ciabatta - idealne pieczywo do smakowitych kanapek Ciabatta - idealne pieczywo do smakowitych kanapek

2016-10-14

Klienci coraz chętniej sięgają po inne niż chleb czy tradycyjne bułki, odmiany pieczywa. Coraz częściej na polskich stołach znajdziemy np. ciabattę. Chrupiąca, pachnąca, jeszcze ciepła ciabatta sprawia, że mogą się poczuć jak w Italii.

Ciabatta to włoskie pieczywo z mąki pszennej z dodatkiem drożdży, oryginalnie z dodatkiem dojrzałego kwasu żytniego i oliwy. W dosłownym tłumaczeniu słowo "ciabatta" to pantofel, kapeć , ze względu na kształt - chleb ten jest wydłużony, płaski i szeroki. Nie jest jasne, w której części Włoch chleb ten był wypiekany najpierw. Obecnie każdy region Włoch ma swoją odmianę. Jedne są lekkie i chrupiące, inne cięższe, ale o cieńszej skórce, można je także spotkać z dodatkiem ziół i oliwy.  

Od lat 90 XX wieku ciabatta stałą się popularna w całej Europie i Stanach Zjednoczonych i jest powszechnie stosowana, jako chleb kanapkowy.

W ofercie produktowej Bakeres znajdują się liczne linie do ciabatty. Mamy urządzenia przeznaczone dla dużych jak i małych piekarni. Linie te umożliwiają znaczne przyśpieszenie produkcji oraz pozwalają na duże oszczędności. Sam zdecyduj, którą potrzebujesz:

http://www.bakeres.pl/pl/urzadzenia_piekarnicze/linie_do_ciabatty


This content comes from a hidden element on this page.

The inline option preserves bound JavaScript events and changes, and it puts the content back where it came from when it is closed.

Click me, it will be preserved!

If you try to open a new Colorbox while it is already open, it will update itself with the new content.

Updating Content Example:
Click here to load new content

   
Ta strona używa ciasteczek (cookies) w celach statystycznych Zrozumiałem
 
 
© Bakeres Sp. z o.o.
realizacja: