Najważniejszym czynnikiem przy produkcji jakościowego chleba jest kontrola ciasta
i proces garowania. Jeśli cokolwiek pójdzie nie tak jak powinno, nie można tego później naprawić. Agregat Garowniczy zapewnia optymalną i dokładną kontrolę temperatury
i wilgotności w garowni.
Temperatura i wilgotność mogą być delikatnie regulowane. Jednostka posiada specjalny system wytwarzania pary, który elektronicznie steruje wydajnością. Jakość wody (wapno, twardość, etc.) nie wpływa na żywotność agregatu. Wentylator silnikowy na szczycie kanału powietrznego zasysa powietrze i przepycha je przez kanał. Podczas przechodzenia przez niego, powietrze absorbuje temperaturę i wilgotność. Gorące i wilgotne powietrze jest wdmuchiwane do komory.
Parametry techniczne
- Przyłączeniowy agregat garowniczy dla istniejacych komór.

- Jednolita wilgotność od góry do dołu.
- Waga : 50kg
- Wilgotność: %60 RH / %95 RH
- Nagrzewanie : +20ºC / +50ºC
- Przepustowość: 10m3/godzinę
- Moc elektryczna: 6.5kW
ŁADOWNOŚĆ (WÓZKI-PALETY) | 2 | 4 | 1 | 2 | 1 | 2 |
DŁUGOŚĆ KOMORY (mm) | 2500 | 2500 | 2800 | 2800 | 3000 | 3000 |
SZEROKOŚĆ KOMORY (mm) | 1000 | 2000 | 1000 | 1700 | 1000 | 1700 |
WYSOKOŚĆ KOMORY (mm) | 2000 | 2000 | 2000 | 2000 | 2000 | 2000 |
Pliki do pobrania