Linia do chleba OPTIMA

Linia do chleba OPTIMA to połączenie prostoty i efektywności za bardzo atrakcyjną cenę. Wydajność robocza linii 600-1800 szt/h, wydajność maksymalna: 2400 szt/h.Obsługa 1 lub 2 osobowa.

Korzystając z wieloletniego doświadczenia, zaprojektowaliśmy optymalny system złożony z wagodzielarki, zaokrąglarki, komory garowniczej i wydłużarki. To uniwersalne rozwiązanie dla większości piekarni. Wdrożylismy ten system w wielu zakładach piekarniczych w całej Polsce i możemy zapewnić, ze linia nie wymaga zmiany dotychczasowych receptur i zaskakuje swoją funkcjonalnością i łatwością obsługi.

Zakres gramatury 250-2000 g.
Cała linia zajmuje tylko 6 m2.
To systemowe rozwiązanie zapewnia spore oszczędności na naważkach oraz pełną kontrolę produkcji. OPTIMA to synonim jakości i szybki zwrot z inwestycji.
Linia posiada wiele funkcji ułatwiających prace: płynną regulacje prędkości, płynną regulację ważenia, licznik kęsów. Cała obudowa linii wykonana jest ze stali nierdzewnej.

Delikatnie dzieli ciasto przy minimalnym sprężaniu i bez podgrzewania. Sprawdza się przy cieście pszennym, pszenno-żytnim, luźnym oraz sztywniejszym. Lej i obudowa wykonane są ze stali nierdzewnej
Teflonowy od środka lej dzielarki znajduje się na wysokości 156 cm, co zapewnia łatwy, ręczny załadunek ciasta i nie wymaga wywrotnicy. Daje zazwyczaj ok 10 % oszczędności na naważkach.

Zaokrąglarka bardzo delikatnie i dokładnie zaokrągla, a odpowiednia struktura stożka dopasowuje się niemal do każdego rodzaju i wielkości ciasta. Wyposażona jest w płynną regulację prędkości zaokrąglania i regulowane rynny w zależności od wagi ciasta.
Stożek i rynny mogą być teflonowe lub aluminiowe oraz posiadać opcję oliwienia. Dostępna jest również taśmowa wersja zaokrąglarki.

Maszyna pracuje automatycznie w połączeniu z pozostałymi elementami linii do chleba. Perfekcyjna synchronizacja wejścia do garowni zapewnia, że każdy kęs ciasta wchodzi we właściwym momencie a przez to maszyna może współpracować z elementami linii innych firm.
Garownia posiada regulowaną temperaturę i wilgotność, higieniczne i zdejmowane koszyki z siatki nylonowej, a panel sterowania posiada wiele przydatnych funkcji jak np. licznik kęsów.

Wyposażona jest w cztery teflonowe wałki do delikatnego spłaszczania ciasta oraz taśmę i płytę zwijającą, dostosowaną do wymaganego kształtu chleba. Możliwa jest również produkcja bagietek, oraz innego wydłużanego pieczywa. Posiada wiele regulacji na każdym etapie formowania ciasta.

ZDJĘCIA

FILMY

Linia do chleba Optima

Linia do chleba - dzielenie i zaokrąglanie ciasta

Zaokrąglanie ciasta

Wydłużanie - formowanie ciasta

Linia Optima - produkcja chlebów

Linia Optima - dzielenie i zaokrąglanie ciasta na chleb

Linia Optima - wydłużanie ciasta

Wywrotnica do dzieży - współpraca z linią OPTIMA

Wagodzielarka LIBRA i zaokrąglanie na zaokrąglarce taśmowej


ARTYKUŁY PRASOWE

This content comes from a hidden element on this page.

The inline option preserves bound JavaScript events and changes, and it puts the content back where it came from when it is closed.

Click me, it will be preserved!

If you try to open a new Colorbox while it is already open, it will update itself with the new content.

Updating Content Example:
Click here to load new content

   
Ta strona używa ciasteczek (cookies) w celach statystycznych Zrozumiałem
 
 
© Bakeres Sp. z o.o.
realizacja: