Prasa do ciasta

Prasa do ciasta – szwajcarska precyzja w Twojej piekarni

MODEL SHTP

Obszar zastosowania: Dla małych piekarni rzemieślniczych i ciastkarni


Z tym urządzeniem Twoja produkcja stanie się sprawniejsza.

Zalety produktu:

Urządzenie zostało zaprojektowane w ten sposób aby automatycznie i równomiernie wyciskać prostokątne elementy z ciasta i tłuszczu.
Jest to idealny sposób aby uzyskać regularne „wstęgi” ciasta, ograniczając jego straty oraz oszczędzając czas.
Dodatkową zaletą tego urządzenia jest to, że tłuszcz staje się bardziej elastyczny co ułatwia jego dystrybucję na cały blok ciasta.
Obudowa oraz komora ciśnienieniowa są wykonane ze stali nierdzewnej.
Czas prasowania regulowany jest cyfrowo.
Proste i łatwe użytkowanie (zważony wcześniej blok tłuszczu lub ciasta jest umieszczony w komorze prasowania i zamknięty pokrywą.
Pokrywa otwiera się automatycznie po upływie zadanego czasu prasowania).

 

Specyfikacja techniczna:
Wysokość: 1150 mm
Szerokość: 670 mm
Głębokość: 710 mm
Wysokość: 330 mm
Komora ciśnieniowa: 512x409x135 mm
Moc znamionowa:  3.0kVA, 2.4kW
Wymiary zewnętrzne: 650x640x1200 mm
Napięcie: 3x200/420V, 50Hz 
                1x220, 60Hz (UL)
Waga: 330 kg


 

 

 
   
Ta strona używa ciasteczek (cookies) w celach statystycznych Zrozumiałem
 
 
© Bakeres Sp. z o.o.
realizacja: