MISTRAL TTR - zaawansowany piec sklepowy, polecany do pieczywa

Są to najwyższej jakości piece wyposażone w system odmrażania, garowania i pieczenia w jednej komorze bez konieczności przekładania blach wypiekowych. Mogą być one wyposażone w 100 programów wypiekowych, 10 cykli wypieku, gdzie reguluje się każdy paramet

Mistral jest w pełni zautomatyzowanym piecem parowym z cyklami pieczenia, które można zaprogramować do 10 różnych faz, uwzględniając temperaturę, czas pieczenia, prędkość wentylatora, ilość pary, otwarcie komina oraz uruchamianie wentylatora wyciągowego. Instalacja jest prosta, wystarczy podłączyć zasilanie i dopływ wody. Mistral świetnie nadaje się do pracy z produktami zamrożonymi, czy też odpieczonymi lub świeżymi produktami z ciasta.

Dwa generatory pary pozwalają na rozmrażanie, garowanie i wypiekanie produktów w czasie krótszym niż 30 minut.

Szklane okno o niskiej emisji ciepła pozwala na obserwowanie różnych faz wypiekania, a także redukuje nadmiar ciepła poprzez odprowadzanie go na zewnątrz. Wewnętrzny szklany panel może być otwierany dla łatwego czyszczenia.

Supernowoczesne, a mimo to proste

Sterowanie i jego jasny, nowoczesny układ jest łatwe do zrozumienia i operowania, a funkcje proste i łatwe do zaprogramowania. Nowy wyświetlacz pozwala na kontrolę i ustawianie wszystkich parametrów wypiekania oraz wydawanie informacji dotyczących cyklu produkcji dostępnych natychmiast o każdej porze.

Automatyczny system czyszczenia

Mistral wyposażony jest także w zautomatyzowany, wewnętrzny system czyszczenia, który można ustawić, gdy piec nie pracuje lub na noc. Cały cykl czyszczenia (aż do suszenia) trwa pomiędzy 45 a 90 minutami, zależnie od tego, który tryb czyszczenia jest ustawiony (łagodny, normalny czy intensywny).

Delikatna garownia do ciasta

Jest niezbędna dla tych, którzy nie korzystają z wygarowanych lub zapieczonych produktów, a stosują tradycyjne metody wypiekania chleba i wyrabiania ciasta. Posiada 3 kompletne, zapisywalne programy z elektroniczną kontrolą temperatury, wilgotności i czasu garowania.  Garowanie następuje w wentylowanym środowisku, które korzysta z AWHS (System nawilżania powietrza) by równomiernie rozprowadzać wilgotność. Garownia posiada wzmocnione szklane drzwi i wewnętrzne oświetlenie zaprogramowane by wyłączać się o ustalonym czasie.

Modularny piec dostępny jest w wersjach obudowy 6 do 10 tac zależnie od zapotrzebowania. Ze względu na niewielkie rozmiary Mistral pasuje do Twoich potrzeb przestrzennych oraz pozostałego sprzętu, który jest istotną częścią profesjonalnego środowiska piekarniczego i cukierniczego.


ZDJĘCIA

This content comes from a hidden element on this page.

The inline option preserves bound JavaScript events and changes, and it puts the content back where it came from when it is closed.

Click me, it will be preserved!

If you try to open a new Colorbox while it is already open, it will update itself with the new content.

Updating Content Example:
Click here to load new content

   
Ta strona używa ciasteczek (cookies) w celach statystycznych Zrozumiałem
 
 
© Bakeres Sp. z o.o.
realizacja: