TRONIK - elektryczny nie znaczy drogi w eksploatacji. Piec TRONIK jest bardzo popularny w wielu sieciach hipermarketów i supermarketów w całej Europie, ponieważ znakomicie się w nich sprawdza.
TRONIK - jest Idealnym piecem przy produkcji zróżnicowanej pod względem ilości, gdzie ważne jest, aby nie wykorzystywać całego pieca do wypieku, lub gdzie wymagana jest rożna temperatura wypieku, a ilość pieczywa nie wystarcza do wypełnienia całego pieca w danym czasie wypieku
Firma Tagliavini do perfekcji opanowała obniżanie kosztów eksploatacji pieców elektrycznych.
Jest to piekarniczy piec elektryczny o średnim zużyciu energii ok 1,8 kWh/1 mkw pow. wypiekowej, czyli piec ok 15 mkw powierzchni wypiekowej zużywa ok 27 kW energii na godzinę. Moc maksymalna tego pieca to ok. 3 kW/1 mkw powierzchni wypiekowej.
W piecach TRONIK można również regulować moc niezależnie dla każdej komory oraz sterować mocą w komorze wypiekowej, np. więcej mocy skierować na gorę, a mniej na dół komory wypiekowej (lub odwrotnie). W piecach tych stosuje się innowacyjny system załączania grzałek, gwarantujące, ze amplituda temperatury jest bardzo niewielka i zbliżona do zadanej, co gwarantuje niskie zużycie energii.
Dla równomiernego wypieku z przodu zastosowano grzałki w kształcie spirali. Dobre rozwiązania konstrukcyjne w piecu oraz właściwe wykorzystana energia elektryczna zamieniona na cieplną, zapewnia, że piec TRONIK jest prawdziwa znakomitością w grupie pieców elektrycznych.
ZDJĘCIA
FILMY
elektryczny piec wsadowy TRONIK