SARGO II - Dwupoziomowy kolumnowy system załadunkowo/rozładunkowy o szerokości roboczej 60 lub 90 cm

System ten współpracuje z piecami różnych marek i różną liczbą półek. Obsługiwany jest przez jedną osobę, dostępny w wersji manualnej, półautomatycznej oraz w pełni automatycznej. Może współpracować z kilkoma piecami, a komory wypiekowe mogą mieć różną głębokość


Urządzenie za pomocą 2 półek pobiera ciasto z wózka garowniczego, przenosi i rozładowuje w piecu. Po wypieczeniu wyciąga gotowe produkty (chleby, bułki) z pieca i odkłada na wózku do studzenia. Załadunek i rozładunek całego pieca za pomocą dwupoziomowego systemu załadunkowego trwa kilka minut. Wszystko to obsługiwane jest przez jedną osobę. System zajmuje mało miejsca i idealnie nadaje się do małych, także tych rzemieślniczych piekarni. Obsługuje produkty o małej gramaturze tj. bułki, rogale, bagietki, jak i dużej wadze  np. chleby.


JUMPING SYSTEM - System może być wyposażony w opcję odwrócenia pieczywa przed zrzuceniem na płytę wypiekową. Bułka np. poznańska, cięta czy kajzerka garowana na desce znakiem do dołu, przy rozładunku w piecu będzie odwracana znakiem do góry.

Najważniejsze korzyści z zastosowania systemu dwupoziomowego:

- JEDNOOSOBOWA OBSŁUGA

- optymalne wykorzystanie powierzchni pieca oraz wyższa wydajność godzinowa

- skraca czas produkcji o ok.15-20%, dzięki krótkim cyklom załadunkowym i wyładunkowym

- pieczywo o lepszej jakości - równomiernie rozłożone pieczywo w komorze, nie styka się

- ułatwia pracę i odciąża pracowników od ciężkiej pracy fizycznej

- małe zapotrzebowanie na miejsce

System może pracować w sposób:

- automatyczny - cały proces załadunku, wypieku, rozładunku oparty jest na poszczególnych programach,

- półautomatyczny - część funkcji sterowana jest za pomocą panelu PLC, przesuwanie prawo/lewo odbywa się bez silnika, ręcznie

- ręczny - załadunek i rozładunek wykonywane są przy użyciu silnika, pozostałe funkcje ręcznie, przez człowieka

KAŻDY SYSTEM JEST KONFIGUROWANY I DOBIERANY INDYWIDUALNIE

DO POTRZEB KLIENTA.

ZADZWOŃ TEL. 508 195 853 lub napisz: biuro@bakeres.pl


ZDJĘCIA

FILMY

System dwupoziomowy, automatyczny. Załadunek ciasta do pieca

System dwupoziomowy, automatyczny. Rozładunek pieca

System dwupoziomowy, automatyczny. Praca jednej półki

System o szerokości orboczej 120 cm. Odbiór ciasta i załadunek

System o szerokości roboczej 120 cm. Załadunek i rozładunek

This content comes from a hidden element on this page.

The inline option preserves bound JavaScript events and changes, and it puts the content back where it came from when it is closed.

Click me, it will be preserved!

If you try to open a new Colorbox while it is already open, it will update itself with the new content.

Updating Content Example:
Click here to load new content

   
Ta strona używa ciasteczek (cookies) w celach statystycznych Zrozumiałem
 
 
© Bakeres Sp. z o.o.
realizacja: