Miesiarka firmy SOTTORIVA - Model DUAL MIXER

Subtelnie wyrobione ciasto uzyskiwane jest dzięki wykorzystaniu efektu kompresji / dekompresji, któremu poddawane jest ciasto podczas przechodzenia z jednej spirali do drugiej a nie poprzez tarcie między spiralą a dzieżą.
Zalety tego są oczywiste:

  • Mniej tarcia = mniej ciepła
  • Dwie spirale = krótszy czas mieszania i większa płynność mieszania i ugniatania składników.

To wszystko, w połączeniu z łatwością obsługi sprawia, że dzięki dwóm spiralom mieszającym DUAL MIXER jest naprawdę wyjątkową maszyną.

Miesiarka DUAL MIXER dostępna jest w 3modelach:

  • 120
  • 160
  • 250 (znamionowa pojemność mąki i mieszania została określona na podstawie stosunku masy wody / masy mąki = 0,55 dla mąki z W = 200 i P/L-0, 3

CECHY CHARAKTERYSTYCZNE

Struktura maszyny wykonana jest z żeliwa o tradycyjnej dla SOTTORIVY wytrzymałości

  • Spirale mieszające wykonane są z bardzo odpornej stali nierdzewnej
  • Dzieża zamontowana jest na żeliwnym wózku umieszczonym na kółka do łatwiejszego przemieszczania
  • Głowica do której przytwierdzone są spirale jest podnoszona i opuszczana za pomocą tłoków hydraulicznych
  • Podczas fazy miesienia zarówno głowica jak i wózek z dzieżą są solidnie unieruchomione do pozycji pracy za pomocą hydraulicznego systemu ochronnego.
  • Dzieża zaopatrzona jest w pokrywę która zapobiega rozprzestrzenianiu się pyłu
  • Przeniesienie ruchu zarówno do spirali jaki i dzieży odbywa się za pomocą łaźni olejowej przekładni i pasów (konieczne do pochłaniania odbicia, które ma miejsce zawsze)
  • Dwie prędkości miesienia
  • Przy małej prędkości, można odwrócić kierunek obrotu obu spirali w tym samym czasie (jest to ważne w przypadku wyrabiania ciasta zawierającego rodzynki, owoce kandyzowane, czekoladę itd.)
  • Czas miesienia ustawiany za pomocą odpowiednich cyfrowych czasomierzy
  • Poziom stałego hałasu wewnątrz odpowiada średnio 70dBA


Podwójna spirala


Konsola kontrolna

DODATKOWO-opcje:

Na żądanie maszyna może zostać wyposażona w poniższe:

  • Cyfrowa klawiatura do przechowywania i późniejszego użycia różnorodnych programów miesienia (do 100). Zaprogramowane dane, bieżące dane i jakiekolwiek problemy mogą zostać zauważone na odpowiednim wyświetlaczu alfanumerycznym
  • Port szeregowy do podłączenia maszyny do oddzielnego komputera (tylko w przypadku modelu z cyfrową klawiaturą)
  • Urządzenie do mierzenia i wyświetlania bieżącej temperatury ciasta za pomocą próbówki Możliwe jest również, jeśli zajdzie taka potrzeba, zatrzymanie maszyny gdy temperatura osiągnie zaprogramowaną wartość. Również na żądanie, wartość temperatury może zostać zamieniona na sygnał który z kolei może zostać przetworzony przez oddzielny komputer.

DANE TECHNICZNE



   
Ta strona używa ciasteczek (cookies) w celach statystycznych Zrozumiałem
 
 
© Bakeres Sp. z o.o.
realizacja: