MINI LINE – Stworzona z zastosowaniem sprawdzonych rozwiązań do produkcji zróżnicowanego pieczywa drobnego o gramaturze 30-200 g. Wysoka wydajność produkcyjna MINI LINE – 3000-3300 szt./h (max. 4500 szt./h) – w połączeniu z jednoosobową obsługą i konkurencyjną ceną sprawia, że to bardzo atrakcyjne rozwiązanie dla piekarni rzemieślniczych gdzie potrzeba częstych i szybkich zmian asortymentu, na linii tej produkowane są partie pieczywa o jednorazowej produkcji nawet od 500 sztuk.
Dzielarko-zaokrąglarka LYRA zaokrągla na zasadzie tradycyjnej dzielarko-zaokrąglarki w zakresie gramatury 30-200 g, co pozwala na wyrób z ciasta o bardzo luźnej konsystencji. Standardowo wyposażona w dodatkową taśmę do załadunku ciasta o jednorazowej pojemności 30-40 kg. ciasta, posypywacz mąki (dla luźnych ciast), oraz panel sterowania PLC z pamięcią 50 programów w języku polskim.
Linia MINI LINE umożliwia produkcję zarówno z ciasta o sztywnej konsystencji, jak i luźnej – o wydajności 160-165% . MINI LINE jest odpowiedzią na potrzeby małych i średnich rzemieślniczych piekarni, standardowo jej wyposażenie obejmuje produkcję bardzo wiele rodzajów pieczywa drobnego: bułka okrągła, bułka wydłużona (przed znakowaniem), kajzerka, bułka poznańska wydłużona i okrągła, chałka, bułka cięta (sznytka) okrągła i wydłużona, rogal, hot-dog, sztangiel, paluch, hamburger, pizza, cebularz, mini bagietka, zapiekanka, okrągła drożdżówka, pączek i inne wg indywidualnych pomysłów.
Linia współpracuje ze stołem do posypywania ziarnem.
Układanie odbywa się na blachy zwykłe, bagietkowe, kastle, aparaty wsadowe.
Chcesz dowiedzieć się wiecej zadzwoń: 508 195 853 lub napisz: biuro@bakeres.pl
Zobacz możliwości MINI LINE