EVO miesiarka spiralna z dzieżą wyjezdną 130-300 kg

‹ powrót

Profesjonalna miesiarka do ciasta o pojemności dzieży 130-300 kg ciasta

Dzieża, spirala, nóż naprowadzający, pokrywa ochronna wykonane są ze stali nierdzewnej.
Zmienny kierunek obrotu dzieży: wsteczny bieg przy pierwszych minutach miesienia zapewnia idealne wymieszanie składników, krótszy czas miesienia i nieprzegrzewanie się ciasta.
Dwa czasomierze z automatyczną zmianą biegów zapewniają regulacją czasu miesienia na I i II biegu.
Rama wykonana z bardzo wytrzymałej stali.
Podnoszenie/opuszczanie spirali za pomocą pompy hydraulicznej umieszczonej wewnątrz maszyny, łatwo dostępne gdy zachodzi potrzeba konserwacji.
Maszyna ustawiona jest na specjalnym podwyższeniu – nogach stabilizujących, dzięki temu podłoga nie musi być równa do zainstalowania EVO, a podczas czyszczenia podłogi woda spływa pod maszyną nie powodując korozji miesiarki.
Hydrauliczny podnośnik głowicy i mechanizm docisku dzieży zapewniają dobre domknięcie dzieży i sprawne miesienie ciasta.
Początek pracy/ podnoszenie/ opuszczanie sterowane za pomocą przycisków umieszczonych na uchwycie do dzieży, ułatwia to obsługę EVO.
Napęd dzieży odbywa się za pomocą przekładni i zablokowanego trzpienia, nie powodując efektu „ślizgania się dzieży o napęd”.
Możliwa jest opcja dodatkowa :
– obudowa nierdzewna
– sterowanie komputerowa z 50 programami łącznie z informacją o recepturze ciasta, przerwie pomiędzy miesieniem, sterowanie biegami: wstecznym i dwoma do przodu.

Zdjęcia

Filmy