Właściwości techniczne pieca – budowa płyt grzewczych sprawiają, że piec ten jest wyjątkowo oszczędny i wygodny w użytkowaniu.
Opatentowany system cyrkulacji oleju w płytach grzewczych zapewnia łagodny, a jednocześnie wypiek różnego pieczwa. Dzięki dużej pojemności cieplnej, temperatura pieca utrzymuje się na stałym poziomie i nie zmienia się w trakcie np. otwierania drzwi w celu wprowadzenia nowych produktów do pieca. To z kolei wpływa na dużą oszczędność energii, a gotowe produktu charakteryzuje wysoka jakość i równomierność wypieku. Piec GPG STATIC pozwala na wypiek chleba z chrupiącą skórką o aromatycznym smaku i delikatnym miękiszu, niczym w chlebie z piekarni rzemieślniczej. Piece wózkowe STATIC posiadają jako opcja dodatkowa wentylator cyrkulacyjny, głównie do wypieku chleba foremkowego.
Piec wyposażony jest w wydajny system zaparowania, umożliwia to „krótkie” wypieki „raz za razem”.
Piec wózkowy termoolejowy STATIC jest wygodny w załadunku i rozładunku – proces ten jest identyczny jak w piecu obrotowym i polega na wjeździe i wyjeździe wózka. Piece mogą być jedno lub dwu-wózkowe, o różnych wymiarach wózka. Maksymalna powierzchnia wypiekowa pieca STATIC wynosi 19,2 m.kw.
Proces wypieku jest kontrolowany za pomocą panelu sterowania wyposażonego w 99 programów. Piece posiadają wiele różnych funkcji dobieranych indywidualnie do potrzeb.
Chcesz dowiedzieć się wiecej zadzwoń: 508 195 853 lub napisz: biuro@bakeres.pl
STATIC - Różne rozwiązania, budowa oraz możliwości wypiekowe.