Miesiarka IBT idealna do ciast bardzo twardych oraz bardzo rzadkich, lekkich – mięsi bardzo delikatnie, niczym ręce człowieka.
Miesiarka łapowa z dzieżą stałą (50-80 kg ciasta), z dwoma ramionami przeznaczona do pracy zarówno w piekarniach jak i cukierniach. Dzięki systemowi podwójnych ramion idealnie nadaje się do pracy z ciastem o min. zawartości wody 55%. System podwójnych ramion doskonale napowietrza ciasto, jednocześnie nie pogrzewając i nie przegrzewając go.
Miesiarka ma zastosowanie również do wymagajacych ciast drożdżowych, luźnych, puszystych (np na panetone).
Miesiarka wyposażona w 2 prędkości miesienia oraz 2 czasomierze, z automatycznym ustawianiem prędkości od wolnej do szybkiej i automatycznym zatrzymywaniem. Ramiona oraz dzieża wykonane są ze stali nierdzewnej.
Dostępna w wersji z dzieżą stałą – dla pojemności 50 i 80 kg ciasta oraz z dzieżą wyjezdną dla pojemności 120, 180 i 240 kg ciasta.
Miesiarka IBT - zdjęcia