Wałkownice sterowane elektronicznie to urządzenia pozwalające na obniżenie kosztów i wysoką jakość wraz z jednoczesną automatyzacją procesu wałkowania ponieważ:
posiadają 100 programów oraz sterowanie za pomocą ekranu dotykowego z możliwością zaprogramowania całego procesu, poczynając od wałkowania, poprzez posypywanie i zawijanie ciasta
umożliwiają wszechstronność produkcji usprawniając proces obróbki wszelkiego rodzaju ciasta – drożdżowego, francuskiego, półfrancuskiego, pierogowego itp. w zakresie grubości ciasta 0,2-45 mm
nie męczą ciasta
precyzyjnie wałkują ciasto gwarantując jego gładkość i równomierność
dzięki swej precyzji i równomierności rozwałkowania prowadzą do oszczędnosci surowca
szwajcarska solidność wykonania z zastosowaniem materiałów wysokiej jakości pozwala na ich długoletnią i bezawaryjną pracę
są łatwe i wygodne w przemieszczaniu dzięki swej jezdnej podstawie
Wyposażenie wałkownic automatycznych:
programy: 100 programów automatycznych, 9 programów insruktażowych oraz tryb ręczny
dotykowy kolorowy panel sterowania
składane ramiona wykonane ze stali nierdzewnej
napędzane podajniki taśmowe
syntetyczne taśmy
osłony bezpieczeństwa
osłony na palce
wałek do zwijania i przenoszenia ciasta
półki do podtrzymywania ciasta na końcach ramion wałkujących
malowana jezdna podstawa z blokadami
Wyposażenie opcjonalne – dodatkowe:
– posypywacz mąki
– automatyczny wałek – zawijacz ciasta
Zalecany blok ciasta: 12-15 kg
Wałkownice automatyczne linii SWL dostępne są w następujących wymiarach:
model SWL 6605 o szerokości taśmy 635 mm i długości stołu 2700 mm
model SWL 6607 o szerokości taśmy 635 mm i długości stołu 3320 mm