Wałkownica elektroniczna

‹ powrót

Urządzenie gwarantuje wszelkie możliwości wynikające z automatyzacji procesu wałkowania

Wałkownice sterowane elektronicznie to urządzenia pozwalające na obniżenie kosztów i wysoką jakość wraz z jednoczesną automatyzacją procesu wałkowania ponieważ:

posiadają 100 programów oraz sterowanie za pomocą ekranu dotykowego z możliwością zaprogramowania całego procesu, poczynając od wałkowania, poprzez posypywanie i zawijanie ciasta

umożliwiają wszechstronność produkcji usprawniając proces obróbki wszelkiego rodzaju ciasta – drożdżowego, francuskiego, półfrancuskiego, pierogowego itp. w zakresie grubości ciasta 0,2-45 mm

nie męczą ciasta

precyzyjnie wałkują ciasto gwarantując jego gładkość i równomierność

dzięki swej precyzji i równomierności rozwałkowania prowadzą do oszczędnosci surowca

szwajcarska solidność wykonania z zastosowaniem materiałów wysokiej jakości pozwala na ich długoletnią i bezawaryjną pracę

są łatwe i wygodne w przemieszczaniu dzięki swej jezdnej podstawie

Wyposażenie wałkownic automatycznych:

programy: 100 programów automatycznych, 9 programów insruktażowych oraz tryb ręczny

dotykowy kolorowy panel sterowania

składane ramiona wykonane ze stali nierdzewnej

napędzane podajniki taśmowe

syntetyczne taśmy

osłony bezpieczeństwa

osłony na palce

wałek do zwijania i przenoszenia ciasta

półki do podtrzymywania ciasta na końcach ramion wałkujących

malowana jezdna podstawa z blokadami

Wyposażenie opcjonalne – dodatkowe:

– posypywacz mąki

– automatyczny wałek – zawijacz ciasta

Zalecany blok ciasta: 12-15 kg

Wałkownice automatyczne linii SWL dostępne są w następujących wymiarach:

model SWL 6605 o szerokości taśmy 635 mm i długości stołu 2700 mm

model SWL 6607 o szerokości taśmy 635 mm i długości stołu 3320 mm

Zdjęcia

Filmy