Piec STATIC REFRAC posiada płyty hertowe, które są zamontowane bezpośrednio nad płytami grzewczymi, co umożliwia idealne tradycyjne wypieki.
Właściwości techniczne pieca – budowa płyt grzewczych sprawiają, że piec ten jest wyjątkowo oszczędny i wygodny w użytkowaniu. Opatentowany, jedyny taki system cyrkulacji oleju w płytach grzewczych oraz budowa płyt grzewczych zapewnia łagodny, a jednocześnie intensywny przekaz ciepła do wypiekanych produktów. Dzięki dużej pojemności cieplnej, temperatura pieca utrzymuje się na stałym poziomie i nie zmienia się w trakcie np. otwierania drzwi w celu wprowadzenia nowych produktów do pieca. To z kolei wpływa na dużą oszczędność energii, a gotowe produktu charakteryzuje wysoka jakość i równomierność wypieku. Piec GPG STATIC REFRAC pozwala na wypiek chleba z chrupiącą skórką o aromatycznym smaku i delikatnym miękiszu, niczym w chlebie z piekarni rzemieślniczej. Pieczywo może być wypiekane bezpośrednio na płytach hertowych lub na wózku z blachami.
Piec STARTIC REFRAC wraz z automatycznym systemem załądunkowo/rozładunkowym KRONOS ofertuje kompletny system do pieczenia o następujących zaletach:
– duża powierzchnia wypieku na płytach, przy niewielkiej powierzchni piekarni.
– wysokiej jakości, równomierne i powtarzalne wypieki.
– w zależności od produktu, który ma być wypiekany możliwość użycia od 6 do 10 półek.
– wypiek różnych produktów nawet małych o wadze 55 g
– prosta obsługa.
– załadowanie i rozładowanie całego pieca odbywa się bardzo szybko, co pozwala na zoptymalizowanie procesy wypieku i efektywności termicznej pieca.
Chcesz dowiedzieć się wiecej zadzwoń: 508 195 853 lub napisz: biuro@bakeres.pl
STATIC SR - indywidualne rozwiązania dla przemysłu i rzemiosła