Najlepszy piec do tradycyjnych wypieków oraz do piekarni gdzie tradycja wypieku pieczywa jest najwyższa.
Ten nowoczesny piec ceramiczno-rurowy wiernie odtwarza technologię tradycyjnego pieca ceramicznego typu RRK (anglika). Jako jedyny tego typu piec na rynku posiada układ rur grzewczych w kształcie litery L, a więc dokładnie taki, jak w tradycyjnym piecu RRK. Dzięki swoim rozwiązaniom konstrukcyjnym VAPOR naśladuje proces wypiekowy tradycyjnego pieca RRK, czego efektem jest pięknie wyrośnięte pieczywo o chrupiącej, grubej skórce i wspaniałym aromacie. Rezultat ten osiągany jest dzięki temu, że VAPOR to „mocny piec” co oznacza iż po zasadzeniu chleba nie spada temperatura w piecu a w pierwszej fazie wypieku zapieczona skórka zatrzymuje w chlebie wodę, zapewniając świeżość pieczywa przez wiele dni. Piec posiada grube rurki o średnicy 35 mm, a każda komora ma swoja parę rur od dołu i góry komory. Spadek temperatury przy załadunku jest minimalny, co gwarantuje grubą, mocno wypieczoną, chrupiącą skórkę, ładnie wyrośnięte pieczywo i wspaniały aromat. Te cechy sprawiają, że pieczywo znacząco wyróżnia się pod względem jakości. Jakość wypieku jak z RRK, a zużycie gazu o ponad połowę mniejsze. Wszystkie komory są komorami wypiekowymi i posiadają zaparowanie, co zwiększa wydajność w porównaniu z tradycyjnym piecem RRK.
VAPOR może być opalany gazem, drewnem, brykietem, pelletem, olejem opałowym, ekologicznymi granulatami paliwowymi. Ten piec może być jedynym piecem w piekarni, ponieważ znakomicie nadaje się do wypieku każdego rodzaju pieczywa. Piece VAPOR firmy Tagliavini są obecne na polskim rynku od 20 lat. Chętnie umożliwimy naszym klientom bliższe zapoznanie się z ich konstrukcją oraz opiniami właścicieli.
Chcesz dowiedzieć się wiecej zadzwoń: 508 195 853 lub napisz: biuro@bakeres.pl
VAPOR - tradycyjny piec ceramiczno-rurowy