KRONOS – wielopoziomowy system załdadunkowo-rozładunkowy

‹ powrót

System obsługiwany przez jedną osobę współpracuje z wieloma piecami ustawionymi obok siebie

KRONOS – wielopoziomowy system załadunkowo/rozładunkowy umożliwia osiągnięcie większych możliwości z zastosowania pieców w produkcji pieczywa. Obsługiwane przez jedną osobę mogą współpracować z wieloma piecami ustawionymi obok siebie. Załadunek i rozładunek całego pieca około 280 sztuk chleba za pomocą wielopoziomowego systemu załadowczego trwa łącznie około 4-6 minut, co znacznie skraca czas załadunku w porównaniu z zastosowaniem aparatów załadowczych. Wdrożenie takiego rozwiązania w piekarni zalecane jest przy produkcji od około 3000 sztuk chleba dziennie, ponieważ wtedy jest to opłacalne.
Korzyści z zastosowania systemu KRONOS :
– Skraca czas produkcji chleba o 20%,
– Zwiększa o około 10-15% wykorzystanie powierzchni wypiekowej pieca poprzez eliminowanie długiego postoju pieca bez chleba,
– Oszczędza energię , dzięki mniejszemu wychładzaniu pieca podczas załadunku i rozładunku, dotyczy to otwartych drzwi podczas tych czynności,
– Jeden aparat współpracuje z kilkoma piecami, nawet do 7-8 pieców (w zależności od czasu wypieku).
System może pracować w sposób:
– automatyczny – cały proces załadunku, wypieku, rozładunku oparty jest na poszczególnych programach,
– półautomatyczny – część funkcji sterowana jest za pomocą przycisków a pozostałe funkcje automatycznie realizuje określony program,
– ręczny – każda czynność aparatu załadunkowego oraz ustawianie parametrów pieca odbywa się za pomocą przycisków włączanych przez człowieka.

JUMPING SYSTEM – System może być wyposażony w opcję odwrócenia bułek znakowanych (kajzkera, poznańska, cięta itp) przed zrzuceniem na płytę hertoeą (kamienną). Bułka np. poznańska, cięta czy kajzerka garowana na desce znakiem do dołu, przy rozładunku w piecu będzie odwracana znakiem do góry.

KRONOS załaduje do pieca i rozładuje produkty o małej i dużej gramaturze  (50 g- 2 kg)
tj.: bułki zwykłe, kajzerki, bułki poznańskie, bułki cięte, rogale, bułki kwadratowe, bagietki, chleby itp.

Chcesz dowiedzieć się wiecej zadzwoń: 508 195 853 lub napisz: biuro@bakeres.pl

Zdjęcia

KRONOS - jeden piecowy dla 2 do 5 pieców

Filmy

Różne możliwości KRONOSa

https://www.youtube.com/embed/kt5jJn-zGR8
KRONOS - w 2 minuty załadowuje cały piec
https://www.youtube.com/embed/h-aDnc4f8fU
KRONOS - w 2 minuty rozładowuje cały piec
https://www.youtube.com/embed/GQn9AR-s4k8
Załadunek i rozładunek bagietek za pomocą KRONOSa
https://www.youtube.com/embed/XVrBOV8DohE
KRONOS - automatyczny rozładunek chleba na taśmociąg