Jednopoziomowy system załadunkowo-rozładunkowy SARGO I, pobiera ciasto z wózka garowniczego, przenosi i rozładowuje w piecu. Po wypieczeniu wyciąga gotowe produkty (chleby, bułki) z pieca i odkłada na wózku do studzenia. Załadunek i rozładunek całego pieca za pomocą jednopoziomowego systemu załadunkowego trwa kilka minut. Wszystko to obsługiwane jest przez jedną osobę. System zajmuje mało miejsca i idealnie nadaje się do małych, także tych rzemieślniczych piekarni.
SARGO załaduje do pieca i rozładuje produkty o małej i dużej gramaturze (50 g- 2 kg) tj.: bułki zwykłe, kajzerki, bułki poznańskie, bułki cięte, rogale, bułki kwadratowe, bagietki, chleby itp.
JUMPING SYSTEM – System może być wyposażony w opcję odwrócenia bułek znakowanych (kajzkera, poznańska, cięta itp) przed zrzuceniem na płytę hertoeą (kamienną). Bułka np. poznańska, cięta czy kajzerka garowana na desce znakiem do dołu, przy rozładunku w piecu będzie odwracana znakiem do góry.
Najważniejsze korzyści z zastosowania systemu jedno-poziomowego:
– JEDNOOSOBOWA OBSŁUGA lub nawet BEZ UDZIAŁU CZŁOWIEKA
– skraca czas produkcji oraz zwiększa wydajność godzinową pieca o ok.15-20%, dzięki krótkim cyklom załadunkowym i wyładunkowym
– pieczywo o lepszej jakości – równomiernie rozłożone pieczywo w komorze, nie styka się
– ułatwia pracę i odciąża pracowników od ciężkiej pracy fizycznej
– małe zapotrzebowanie na miejsce wokół pieca
System może pracować w sposób:
– automatyczny – cały proces załadunku, wypieku, rozładunku jest w pełni automatyczny oparty jest na poszczególnych programach, bez udziału człowieka, pracownik włącza start i odchodzi od pieca, od SARGO, system sam załadowuje piec, może też włączyć zaparowanie w piecu, po zakończonym czasie wypieku rozładuje wypieczone pieczywo na wózek.
– półautomatyczny – część funkcji sterowana jest za pomocą panelu sterowania ale każdą zadanie dla SARGO pracownik każdorazowo wydaje komędę, zadanie dla systemu.
– ręczny – załadunek do pieca i rozładunek z pieca wykonywane są przy użyciu silnika, pozostałe funkcje ręcznie (przesuwanie prawo/lewo) wykonywane są przez człowieka.
KAŻDY SYSTEM JEST KONFIGUROWANY I DOBIERANY INDYWIDUALNIE DO POTRZEB PIEKARNI.
Chcesz dowiedzieć się wiecej zadzwoń: 508 195 853 lub napisz: biuro@bakeres.pl
Różne rozwiązania, zastosowania SARGO I