SARGO I – jednopoziomowy system załadunkwo-rozładunkowy

‹ powrót

Jednoosobowa obsługa, współpracuje z piecami różnych firm, służy do załadunku i rozładunku chlebów oraz bułek

Jednopoziomowy system załadunkowo-rozładunkowy SARGO I,   pobiera ciasto z wózka garowniczego, przenosi i rozładowuje w piecu. Po wypieczeniu wyciąga gotowe produkty (chleby, bułki) z pieca i odkłada na wózku do studzenia.  Załadunek i rozładunek całego pieca za pomocą jednopoziomowego systemu załadunkowego trwa kilka minut. Wszystko to obsługiwane jest przez jedną osobę. System zajmuje mało miejsca i idealnie nadaje się do małych, także tych rzemieślniczych piekarni.

SARGO załaduje do pieca i rozładuje produkty o małej i dużej gramaturze (50 g- 2 kg) tj.: bułki zwykłe, kajzerki, bułki poznańskie, bułki cięte, rogale, bułki kwadratowe, bagietki, chleby itp.

JUMPING SYSTEM – System może być wyposażony w opcję odwrócenia bułek znakowanych (kajzkera, poznańska, cięta itp) przed zrzuceniem na płytę hertoeą (kamienną). Bułka np. poznańska, cięta czy kajzerka garowana na desce znakiem do dołu, przy rozładunku w piecu będzie odwracana znakiem do góry.

Najważniejsze korzyści z zastosowania systemu jedno-poziomowego:
– JEDNOOSOBOWA OBSŁUGA lub nawet BEZ UDZIAŁU CZŁOWIEKA
skraca czas produkcji oraz zwiększa wydajność godzinową pieca o ok.15-20%, dzięki krótkim cyklom załadunkowym i wyładunkowym
– pieczywo o lepszej jakości – równomiernie rozłożone pieczywo w komorze, nie styka się
– ułatwia pracę i odciąża pracowników od ciężkiej pracy fizycznej
– małe zapotrzebowanie na miejsce wokół pieca

System może pracować w sposób:
automatyczny – cały proces załadunku, wypieku, rozładunku jest w pełni automatyczny oparty jest na poszczególnych programach, bez udziału człowieka, pracownik włącza start i odchodzi od pieca, od SARGO, system sam załadowuje piec, może też włączyć zaparowanie w piecu, po zakończonym czasie wypieku rozładuje wypieczone pieczywo na wózek.
półautomatyczny – część funkcji sterowana jest za pomocą panelu sterowania ale każdą zadanie dla SARGO pracownik  każdorazowo wydaje komędę, zadanie dla systemu.
– ręczny – załadunek do pieca i rozładunek  z pieca wykonywane są przy użyciu silnika,   pozostałe funkcje ręcznie (przesuwanie prawo/lewo)  wykonywane są przez człowieka.

KAŻDY SYSTEM JEST KONFIGUROWANY I DOBIERANY INDYWIDUALNIE DO POTRZEB PIEKARNI.

Chcesz dowiedzieć się wiecej zadzwoń: 508 195 853 lub napisz: biuro@bakeres.pl

Zdjęcia

Różne rozwiązania, zastosowania SARGO I

Filmy

SARGO I w akcji

https://www.youtube.com/embed/tziRi7E3ZI4
Automatyczny SARGO I - załadunek do pieca chleba i zaparowanie komory wypiekowej
https://www.youtube.com/embed/etSCFQQXHVM
SARGO I - Automatyczny załadunek ciasta
https://www.youtube.com/embed/hNVOWK1mDK0
SARGO I - automatyczny rozładunek pieca
https://www.youtube.com/embed/hP4GM5J4tEU
SARGO I załadunek i rozładunek baegietek
https://www.youtube.com/embed/LBlC4cOjKwI
Rozładunek bagietek z wózka garowniczego
https://www.youtube.com/embed/VbdTKS2r1fc
JUMPING - system do załadunku, i wypieku na hercie bułki znakowanej np: kajzerki, poznańskiej, ciętej
https://www.youtube.com/embed/h66PjvL0owU
SARGO I - praca systemu półautomatycznego
https://www.youtube.com/embed/yHbgTyxwg2k
SARGO I - załadunek na całą komorę wypiekową
https://www.youtube.com/embed/nFUKA6srhYc
SARGO I - jednopoziomowy załadunek + 4 piece TRONIK
https://www.youtube.com/embed/nriLexdkDLM
9-poziomowy piec TRONIK + jednopoziomowy załadunke SARGO I